Alpakat

"Alpakan villa on silkkimäisen pehmeää, kevyttä ja kestävää"


Alpakkavillan tilalla kasvatetaan uljaita ja hyvinvoivia alpakoita rakkaudella ja huolenpidolla. Tällä hetkellä tilallamme asustaa yhdenkän alpakkaa neljä poikaa ja viisi tyttyöä.

 Alpakanvillatuotteemme tunnistat Cria Alpakanvilla nimestä. Nettisivut Cria.fi aukeavat syksyllä 2018. Tervetuloa tutustumaan!

Olemme Suomen alpakkayhdistyksen jäsen (www.alpaca.fi).


Alpakan villa on silkkimäisen pehmeää, kevyttä ja kestävää. Vil-lassa ei ole lanoliinia ja tämän vuoksi se soveltuu myös villa-allergikoille. Alpakan villan kuitu on ontto ja siitä johtuen se toimii erinomaisesti myös kesällä ja erityisesti talvikäytössä. Alpakan villaa pidetään seitsemän kertaa lämpöisempänä kuin lampaanvillaa.


Alpakat ovat lähtöisin Etelä-Amerikasta Chilen ja Perun alueelta Andeilta. Inkavaltio vaikutti alueella ja ainoastaan Inkojen kuninkaalliset saivat pukeutua alpakanvillaan. Alpakka on kamelieläin ja sen sukulaisia on laamat ja kamelit. Alpakat jakaantuvat kahteen tyyppiin muhkeaturkkinen huacaya joita on suurin osa alpakoista ja harvinaisempaan suriin, jonka villa on pidempikuituisempaa. Lisätietoja alpakkakasvattajat.fi sivulta.